06-50916933 esther@puuresther.nl

Als bedrijf kan je in deze tijd niet achterblijven op social media. Alleen kost het maken en plaatsen van posts vaak veel tijd. Het vooraf inplannen van social media posts heeft dan ook veel voordelen. Je kan vooruit werken, tijd besparen en je kan zorgvuldig het beste tijdstip uitkiezen om te posten. Inmiddels zijn er erg veel tools waarmee je je social media berichten kan inplannen. In deze blog laat ik je kennis maken met een aantal van deze tools.

1. Via het social mediakanaal zelf

Bij een groot gedeelte van de social mediakanalen kun je tegenwoordig je posts inplannen via het platform zelf. Met de Facebook Creator Studio kan je berichten in plannen voor Facebook en Instagram. En ook via Pinterest kan je voortaan je Pins 2 weken vooruit plannen. Het grootste nadeel van het plannen op het social media kanaal zelf is dat je geen overzicht hebt, en continue moet schakelen tussen de kanalen.

2. Buffer

Buffer vind ik zelf een erg fijne tool. Het is simpel en overzichtelijk. Ook met een gratis account kan je hiermee prima uit de voeten. Je kan dan 3 social media accounts koppelen en maximaal 10 posts inplannen. Met een betaalde versie kan je Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en Pinterest koppelen. Je kan een standaard posting schema instellen, of je kan de posts op een willekeurige datum en tijd inplannen.

 

3. Hootsuite

Ook met Hootsuite kan je met een gratis account uit de voeten. Je kan dan maximaal 3 accounts koppelen en 30 berichten per maand inplannen. Met een betaald account kan je berichten inplannen voor Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter, Pinterest en YouTube. Je werkt vanuit een soort dashboard waaraan je zelf kolommen kan toevoegen. In deze kolommen kan je zelf aangeven wat je wil zien, bijvoorbeeld: mijn berichten, ingepland, ongepubliceerd, vermeldingen of activiteit. Je kan hier ook meteen reageren op berichten. Je kan er veel mee, maar daardoor vond ik het persoonlijk wat onoverzichtelijk overkomen.

4. Later

Later wordt het meest gebruikt voor het inplannen van posts op Instagram. Het is vooral makkelijk voor gebruik op je telefoon. De app kan je aan je Instagram account koppelen en dan kan je direct foto’s uploaden. Je ziet dan meteen een preview van hoe je post eruit komt te zien. Met een gratis versie kan je 30 berichten per maand posten. Je kan de app overigens ook gebruiken voor Facebook, Twitter en Pinterest.

5. Coosto

Deze tool kan gebruikt worden voor het inplannen van posts op Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en YouTube. Met deze tool kan je berichten publiceren, monitoren en je kan reageren op berichten. Je moet hiervoor aparte pakketten kopen. Daarnaast biedt Coosto veel mogelijkheden om statistieken te monitoren.

Dit is nog maar een kleine selectie van alle beschikbare tools. Maar ik denk dat dit al keuze genoeg is.. Let bij het uitkiezen van jouw ideale tool vooral op het social media platform dat je gebruikt, en het aantal posts dat je wil inplannen. Daarnaast is het een kwestie van smaak: eenvoud of juist heel veel mogelijkheden. Probeer met een gratis account vooral uit wat jij zelf fijn vindt.