06-50916933 esther@puuresther.nl

4 taken die je met een gerust hart aan een virtual assistant kan overlaten

Je hebt een succesvolle onderneming, barst van de energie en hebt nog heel veel ideeën. Maar tot jouw frustratie merk je dat je steeds minder tijd hebt om die nieuwe ideeën uit te werken. In plaats van werken áán je bedrijf, ben je meer bezig met werken in je bedrijf. In dat geval kan een virtual assistant jouw helpende hand zijn. Een virtual assistant helpt je met de dingen waar jij ondersteuning bij nodig hebt. Zodat je jij je weer met al je energie en creatitiveit kan richten op het laten groeien van je bedrijf.

Dit zijn zaken die je met een gerust hart aan een VA over kan laten:

1. Planning & structuur

Een goede planning en structuur zorgt dat jij overzicht hebt en rust ervaart. Wanneer je altijd precies weet wat je to-do’s zijn, ben je als ondernemer veel effectiever en productiever.Daarnaast kan je je werkzaamheden dan ook zo indelen dat jij de taken uitvoert die jij leuk en belangrijk vindt. De rest besteedt je uit. Een virtual assistant helpt je een werkplan te maken, maar ze zijn er ook voor het uitvoeren en uitwerken van de plannen. En voor al die taken die jij zelf minder belangrijk vindt zijn ze je helpende hand. Hierbij kan je denken aan: het inrichten van je administratie, uitzoekwerk, of het organiseren van meetings, workshops en events.

2. Administratie

Veel ondernemers vinden het bijhouden van de administratie helemaal niet leuk. Je stelt het steeds maar uit waardoor het een chaos wordt. Uiteindelijk raak je dingen kwijt of ben je te laat met het aanleveren van stukken. Herken je dat? Dan kan een virtual assistant je helpen. Denk bijvoorbeeld aan het structureren van je klantbestand, het ordenen van je mailbox of het aanbrengen van structuur in je (online)  administratie.

3. Sparringpartner

Samen sparren geeft nieuwe inzichten en biedt de mogelijkheid tot groei. Dit hoef je niet alleen te doen, samen geeft het je een stuk meer energie! Een virtual assistant denk met je mee en werkt je ideeën verder uit. Ze zorgen ervoor dat er structuur in je business wordt aangebracht waardoor al die nieuwe ideeën ook daadwerkelijk een succes worden.

4. Online marketing & social media

Zou jij online meer zichtbaar willen zijn, maar kost dit je te veel tijd, of weet je niet hoe je dat moet doen? Een virtual assistant is hier vaak expert in. Een VA kan je helpen met het maken van een content planning voor social media, het opmaken van de social media content, het opmaken en verzenden van nieuwsbrieven en mailings, en ze kunnen blogs en teksten redigeren en vervolgens op je website plaatsen.

Ben jij na het lezen van dit artikel benieuwd wat een virtueel assistent voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op. Met heel veel plezier bied ik jou de ondersteuning die jij nodig hebt.